Kérdése van? Keressen minket e-mailen info@progymshop.hu

tojás

A tojás fehérje nem régóta áll a kutatások középpontjában, ezért viszonylag kevés termék van jelen ezen fehérjeforrásból. Az itt felelhető termékek mellett még a több komponensű fehérjékben fordul elő. Maga a tojás fehérje egy szinte tökéletes aminosav profillal rendelkező fehérje típus, de kicsit lassabb felszívódással rendelkezik, mint a tejsavó fehérje. Rendeld meg te is a Progymről a legjobb tojásfehérje készítményeket, akár ingyenes szállítással törzsvásárlói kedvezménnyel!


Keresendő kifejezés
Keresés típusa
Miben keressen
Összes kategória
Ft
Ft

A tojásfehérjéről: A tojás kiváló fehérjeforrás, általában egy tojás 6g proteint tartalmaz. Emellett az összes esszenciális aminosavat (EAA) is tartalmazza megfelelő arányban, így a szervezeted hatékonyan tudja felhasználni a benne lévő fehérjét. A tojás alacsony szénhidráttartalmú, alacsony kalóriatartalmú fehérje forrásként van számontartva. Egy tojás 6-8 g-os fehérje tartalma mindössze 70 kalória bevitelével jár. Rendkívül magas tápérték jellemzi, valamint teljes értékű fehérje, és a legfontosabb vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. A tojásban található fehérje segít fenntartani és regenerálni az izomszövetet, illetve serkenti az izomszintézist. A tojásban találhatók vitaminok és ásványi anyagok, amelyek szükségesek az agy és az idegrendszer hatékony működéséhez. Az energiatermelésre is hatással van, megtalálható benne a legtöbb, olyan anyag, amely az energiatermelést segíti. A tojás protein kiváló minőségű és tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. A tojásfehérjepor jobb, mint a tejsavó? A tojásfehérje fehérje tejmentes, ezért laktózérzékenyek számára is fogyasztható, kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a tejsavó fehérje, és nem vezet vércukorszint-emelkedéshez. Azonban felszívódása lassabb ezért nem tartozik a tipikusan edzés utáni fehérjék közé. Az esszenciális aminosavak (EAA) oldaláról nézve, a győztes a tejsavófehérje. Míg a tojásban az esszenciális aminosavak fantasztikus keveréke található, a tejsavóban magasabb arányban vannak jelen az esszenciális aminosavak, amelyek azonnal részt vesznek az izomfehérje szintézisében.