Immunerősítők
Nem szeretnéd egészségedet a véletlenre bízni, a mai járványoktól tűzdelt világban? Fontos számodra, hogy immunrendszered, folyamatosan a toppon legyen? A Progym kínálatában megtalálod a legerősebb, természetes, gyulladáscsökkentő immunerősítőket gyerekek és felnőttek részére egyaránt! Rendelj még ma, törzsvásárlói kedvezménnyel akár vagy ingyenes szállítással és ne hagyd, hogy a betegségek tovább hátráltassák mindennapi életed!
Vajon bizonyos élelmiszerek vagy étrend-kiegészítők erősíthetik-e az immunrendszert, és segíthetnek-e a hatékony védekezésben influenza szezon idején. Vessünk egy pillantást, hogy milyen vitaminokat, makro-mikroelemeket kell keresnünk az ételekben és étrend-kiegészítőkben.
C-vitamin
A nagy dózisú C-vitamin bevitele nem véd különösebben a megbetegedéstől télvíz idején, de a C-vitamin azonban lerövidítheti a megfázás időtartamát, ha már megbetegedtél. A C-vitamin antioxidáns is, és ezért erős gyulladáscsökkentő hatással bír.
Cink
Szintén nem támasztható alá, hogy a cink bevitele esetén csökken a megbetegedések száma, azonban az immunrendszer normál működéséhez és az egészséges immunválaszhoz is fontos a napi cink szükséglet kielégítése. Figyelni kell rá, hogy ne lépjük túl a napi ajánlott mennyiséget, mivel hosszútávon mérgezéshez vezethet.
További immunerősítő tápanyagok:
Béta-karotin
A béta-karotin növényi élelmiszerekben található: édesburgonya, spenót, sárgarépa, mangó, brokkoli és paradicsom.
C-vitamin
A C-vitaminban nagy dózisban a citrusfélékben, a bogyós gyümölcsökben, a dinnyében, a paradicsomban, a paprikában és a brokkoliban fordul elő.
D-vitamin
A D-vitamin a zsíros halakban és a tojásban fordul elő. A D-vitaminnal dúsított tej és 100%-os gyümölcslevek szintén jó forrásoknak bizonyulnak.
Cink
Cink hatékonyan tud felszívódni a marhahús és tenger gyümölcseiből, de növényi forrásokban is előfordul, mint a búzacsíra, a bab, dióféle tofu.
Probiotikumok
A probiotikumok, úgy nevezett hasznos baktériumok, amelyek segítik az egészséget és pozitív hatással vannak a bélflórára. Megtalálhatók a tejtermékekben, joghurtban, és az erjesztett élelmiszerekben, például a kefirben.
Fehérje
A fehérje állati és növényi forrásokból származhat, tejsavó, kazein, joghurt, tojásból, marhahúsból, csirkéből, halakból, szójából, babból, rizs, borsó. Az izomzat 60%-át alkotó glutamin aminosav az immunsejtek elődleges tápanyagforrását is jelentik.